Nieuws

U bouwt ietsje meer pensioen op in 2024

Samen met uw werkgever betaalt u de pensioenpremie voor uw pensioenopbouw. De pensioenpremie verandert niet. Het pensioen dat u daarmee opbouwt, stijgt in 2024 naar 1,514%. In 2023 was dat iets minder, 1,457%.

Wat betekent dat precies?

Het pensioen dat u tot nu hebt opgebouwd, verandert niet. Wel wijzigt het pensioen dat u vanaf 1 januari 2024 gaat opbouwen. Elk jaar bouwt u over een deel van uw salaris een bepaald percentage pensioen op. Dat noemen we opbouwpercentage. U krijgt door deze wijziging voor hetzelfde geld (pensioenpremie) een klein beetje meer pensioen.

Uw werkgever en de vakbond streven naar een maximaal opbouwpercentage van 1,875%. Helaas is dat in 2024 niet mogelijk met de huidige vastgestelde pensioenpremie in combinatie met de rentestand. Bij de berekening van de inkoop van pensioenen moet het pensioenfonds uitgaan van een gemiddelde rente van de afgelopen 10 jaar. Hoewel de rente het afgelopen jaar flink is gestegen, tellen ook de lage rentes van de afgelopen jaren dus nog mee. Daardoor is de pensioenopbouw in 2024 maar beperkt hoger dan in 2023.

Meer informatie

Hebt u vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Zij helpen u graag.

In onze nieuwsbrief van december leest u meer over deze en andere wijzigingen in 2023.