Nieuws

Waardeoverdracht weer mogelijk!

De beleidsdekkingsgraad van ons fonds kwam in juli weer boven de 100% uit, namelijk 100,3%. Dat is goed nieuws voor ons fonds en voor onze deelnemers als zij gebruik willen maken van waardeoverdracht. Ons fonds mag nu namelijk weer verzoeken voor waardeoverdracht in behandeling nemen. Sinds 2019 kon dat niet meer omdat we er financieel niet goed genoeg voor stonden.

Wanneer waardeoverdracht?

Bent u onlangs in dienst gekomen bij Rockwool en hebt via uw vorige werkgever pensioen opgebouwd? Dan kunt dat pensioen meenemen naar ons fonds. We noemen dit waardeoverdracht. Dat kan alleen als de beleidsdekkingsgraad van ons fonds en uw oude pensioenfonds hoger is dan 100%.
Gaat u uit dienst en ergens anders werken? Dan is de kans groot dat u bij een ander pensioenfonds pensioen gaat opbouwen. Uw pensioen bij ons fonds kunt u dan meenemen.

Wilt u weten of waardeoverdracht gunstig is voor u?

Om hierachter te komen kunt u gebruik maken van deze Pensioenvergelijker. Deze helpt u bij het vergelijken van uw oude en nieuwe pensioenregeling. Waardeoverdracht kan bijvoorbeeld gunstig zijn als uw nieuwe werkgever een betere pensioenregeling heeft. Of misschien wilt u alle pensioenen bij één uitvoerder hebben.

Denkt u dat u uw pensioen wilt laten overdragen naar ons fonds? Vraag dan een offerte aan. Dat kan online als u inlogt op Mijn Pensioencijfers of gebruik het formulier Waardeoverdracht. Pas nadat u akkoord bent met de offerte, zorgen wij dat uw pensioen van uw vorige pensioenfonds aan ons wordt overgedragen.
U kunt ook kiezen voor waardeoverdracht als u uit dienst gaat bij Rockwool. In dat geval vraagt u dit aan bij uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar.

Meer informatie

Kijk op de pagina Waardeoverdracht op deze website.