Nieuws

Wet toekomst pensioenen: waarom en wat merkt u ervan?

Op 1 juli is de Wet toekomst pensioenen ingegaan. Na jarenlang overleg ging na de Tweede Kamer op 30 mei ook de Eerste Kamer akkoord met deze nieuwe wet. Dit betekent dat ook ons fonds zich opmaakt voor een nieuwe pensioenregeling.

Waarom, hoe en wat?

Het lijkt misschien onlogisch dat er nieuwe regels komen voor het pensioen dat mensen via hun werkgever opbouwen. Nederland staat al jaren in de top 3 van de beste pensioenstelsels ter wereld. Toch zijn de nieuwe regels nodig. Dit zijn de belangrijkste redenen:

  1. duidelijker en persoonlijker pensioen
  2. pensioen beweegt meer mee met de economie dan nu
  3. het pensioen sluit beter aan bij uw inleg en de opbrengst van de beleggingen

Wat betekent dit voor nu?

Nu we zeker weten dat de wet doorgaat is het aan de sociale partners (werknemers- en werkgeversorganisaties) om een nieuwe pensioenregeling vorm te geven. Het bestuur van het pensioenfonds zorgt daarna voor de uitvoering van die regeling. Pensioenfondsen hebben tot 1 januari 2028 de tijd om de pensioenregeling binnen de nieuwe wet in te voeren. Ons fonds streeft ernaar om de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2026 in te laten gaan.

Landelijke website: pensioenduidelijkheid.nl

De overheid maakte samen met vakbonden, werkgeversorganisaties en pensioenuitvoerders een speciale website over het nieuwe pensioenstelsel:  www.pensioenduidelijkheid.nl (voorheen onsnieuwepensioen.nl). Bent u nieuwsgierig wie er over de nieuwe pensioenregeling beslist en wat u ervan merkt? U leest de antwoorden in de Algemene veelgestelde vragen over het vernieuwde pensioenstelsel.

Blijf up-to-date

Via onze nieuwspagina houden wij u ook over dit onderwerp op de hoogte.