Nieuws

Pensioentermen: we maken het zo makkelijk mogelijk!

Het is u vast wel eens opgevallen: in de pensioenwereld worden veel vaktermen gebruikt die lang niet iedereen begrijpt. Vaktermen als indexatie, franchise en verevenen. Woorden die u waarschijnlijk niet dagelijks hoort of gebruikt.

Daarom zouden wij deze woorden het liefst helemaal niet meer gebruiken. In plaats van ‘indexatie’ zeggen we liever dat we ‘de pensioenen gaan verhogen’. Dat is voor iedereen begrijpelijk. Toch is de kans groot dat u een woord als indexatie af en toe hoort of leest. Bijvoorbeeld in de (online)krant of op TV. En omdat u zo’n woord toch tegen kan komen, blijven wij het in sommige gevallen ook gebruiken. Maar dan wel met een duidelijke uitleg.

Uitleg op onze website

Ook op onze website komt u soms vaktermen als indexatie, franchise en verevenen tegen. We leggen dan uit wat zo’n term betekent. Komt u ergens een pensioenbegrip tegen en weet u niet wat de betekenis is? Vul het woord dan in bij ‘Zoeken’ rechtsboven op een pagina op onze website. Grote kans dat u daarna snel leest wat het woord betekent!

Vragen?

Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.