Nieuws

Getrouwd of geregistreerd partnerschap? Pensioen voor uw partner is goed geregeld!

U bouwt bij ons fonds niet alleen pensioen voor uzelf op. Want als u onverhoopt overlijdt, is er ook een pensioen voor uw partner. Als u getrouwd bent (of een geregistreerd partnerschap hebt), hoeft u hier niets voor te doen.

Dat is natuurlijk prettig om te weten, en voor u misschien een hele geruststelling. Uw partner krijgt na uw overlijden recht op een partnerpensioen van ons fonds. Ook voor uw kind(eren) is er een pensioen als u overlijdt: het wezenpensioen. In Mijn Pensioencijfers ziet u hoeveel pensioen er voor uw nabestaanden is. Zelfs een eventuele ex-partner kan na uw overlijden recht krijgen op een deel van uw pensioen!

Partner wel aanmelden als u samenwoont

Wonen u en uw partner samen, maar hebt u geen geregistreerd partnerschap?  Dan moet u uw partner aanmelden bij ons fonds. Dat kan met het formulier Partner Aanmelden in Mijn Pensioencijfers. Wij hebben dan ook een kopie van uw notariële samenlevingsovereenkomst nodig. Anders krijgt uw partner na uw overlijden geen partnerpensioen. Ook als u in het buitenland bent getrouwd, moet u uw partner aanmelden.

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.