Nieuws

Deelnemersbijeenkomsten

Op 22 en 28 november en 2 december zijn er deelnemersbijeenkomsten geweest. In de bijeenkomsten is informatie over het nieuwe pensioenstelsel, en de wijze waarop het pensioenfonds zich daarop voorbereid, gegeven. Ook is ingegaan op de pensioenopbouw in 2023 en de indexatie van pensioenen.

In onderstaande video geeft Frank Reuling, bestuurssecretaris van het pensioenfonds, een presentatie over de behandelde onderwerpen in de pensioenbijeenkomsten.

De tijdens de bijeenkomsten gebruikte presentatie vindt u hier. In de nieuwsbrief van december wordt meer aandacht besteed aan de bijeenkomsten.

Pensioenopbouw 2023

Door het bestuur is de pensioenopbouw voor 2023 vastgesteld. Medewerkers van Rockwool bouwen in 2023 1,457% pensioen op over hun pensioengevend inkomen. Dit is een iets hogere opbouw dan in 2022 (1,440%) maar aanzienlijk lager dan de beoogde opbouw van 1,875%. De door werkgever en vakbond vastgestelde vaste premie is, in combinatie met de lage rente, ook in 2023 onvoldoende voor een hogere opbouw.

Toeslagverlening 2023

Hoewel de dekkingsgraad van het pensioenfonds dit jaar flink is gestegen, is deze nog onvoldoende om de pensioenen te verhogen. Voor 2022 is het echter mogelijk gebruik te maken van soepelere regels. Het bestuur heeft besloten gebruik te maken van deze versoepelde regels. De pensioenen van de huidige medewerkers van Rockwool worden per 1 januari 2023 verhoogd met 2,8%. De pensioenen van gepensioneerden en gewezen deelnemers worden per 1 januari 2023 verhoogd met 6,4%.

De verhoging van pensioenen van de medewerkers van Rockwool is gebaseerd op de CAO-loonstijging. Deze verhoging is in 2022 2,8%. De verhoging van de pensioenen van gewezen deelnemers en gepensioneerden wordt gebaseerd op het consumenten prijsindex cijfer. Daarvoor geldt als peildatum 30 september; de stijging was 14,5%. Het bestuur heeft bij het verhogingsbesluit onder meer gekeken naar de financiële ruimte voor verhoging en de achterstand in verhoging van pensioenen. Op basis daarvan zijn de verhogingen van pensioenen op 2,8% en 6,4% vastgesteld.