Nieuws

Verhoging pensioenen helaas niet mogelijk

Het fonds heeft helaas niet genoeg geld in kas om de pensioenen per 1 januari 2022 te verhogen (indexatie). Onze beleidsdekkingsgraad was namelijk niet hoog genoeg. Een verlaging is gelukkig niet nodig. Dat gebeurt alleen als een fonds er erg slecht voor staat.

Financiële positie verbetert

Eind 2021 is onze beleidsdekkingsgraad 103,5%. Dat is zeker een verbetering ten opzichte van eind vorig jaar (94,7%) maar niet voldoende om de pensioenen in 2022 te kunnen verhogen. Want daarvoor moet onze beleidsdekkingsgraad 110% of hoger zijn.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Omdat we de pensioenen niet verhogen, ontvangen gepensioneerden hetzelfde (bruto) bedrag ontvangen als afgelopen jaar. Ook de opgebouwde pensioenen van werknemers en oud-werknemers (die nog pensioen bij ons fonds hebben staan) blijven gelijk. Dit is vervelend voor u. Want als de prijzen wel stijgen en uw pensioen niet, dan wordt uw pensioen minder waard. U kunt dan namelijk minder kopen met uw pensioen.

Meer informatie

In onze nieuwsbrief van december leest u meer over de achtergronden, de toekomst en verwachtingen voor uw pensioen. Hebt u vragen over uw pensioen? Dan kunt u contact opnemen met onze Klantenservice. Zij helpen u graag.