Nieuws

Wat als u overlijdt (door corona)?

Als u overlijdt, krijgt uw partner een uitkering van ons. Dat is het partnerpensioen. Uw partner krijgt dit vanaf uw overlijden zolang hij of zij leeft. Dit geldt óók als u door het coronavirus overlijdt.

Er zijn een paar aandachtspunten. Die zetten we graag voor u op een rij.

Waar moet u op letten?

 • Woont u samen? Of bent u in het buitenland getrouwd?
  Meld dan uw partner bij ons aan via Mijn Pensioencijfers. Dit doet u bij Direct regelen. Ook kunt u in Mijn Pensioencijfers uw Uniform Pensioenoverzicht downloaden. De naam van uw partner moet op dit overzicht staan.
 • Stopt u met samenwonen? (Of gaat u in het buitenland scheiden?)
  Vergeet dan niet om uw partner bij ons af te melden. Een deel van het partnerpensioen gaat naar uw ex-partner. Het gaat om het partnerpensioen dat u tot dat moment hebt opgebouwd. Uw eventuele nieuwe partner krijgt dan minder partnerpensioen. 
 • Bent u gescheiden?
  Dan is standaard een deel van het partnerpensioen voor uw ex-partner. Het gaat om het partnerpensioen dat u tot uw scheiding hebt opgebouwd. Uw eventuele nieuwe partner krijgt dan minder partnerpensioen. Lees hier hoe het zit met pensioen en scheiden.
 • Bent u vaak van baan gewisseld?
  Dan kan het zijn dat er minder partnerpensioen is. U krijgt niet altijd automatisch partnerpensioen mee als u van baan wisselt. Dat verschilt per pensioenregeling. Check uw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl en kijk hoeveel uw partner krijgt.
 • Hebt u een tijd geen pensioen opgebouwd?
  Dan hebt u niet alleen een pensioengat in het pensioen voor uzelf, maar ook in het partnerpensioen. Ga na op www.mijnpensioenoverzicht.nl hoeveel u en uw partner krijgen.

Ook voor de kinderen

Behalve partnerpensioen is er (onder voorwaarden) ook een uitkering geregeld voor (studerende) kinderen. Daarover leest u hier meer.

Meer weten?

Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Daar ziet u wat er geregeld is voor u en uw eventuele nabestaanden. Hebt u meerdere werkgevers gehad? Dan kunt u ook inloggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een totaaloverzicht van uw opgebouwde pensioen en AOW.

Komt u er niet uit? Bel of mail ons. Wij helpen u graag.